2 kg kalvesmåkød af fx bov 
75 g smør 
2 små, friske og stærke røde chilipebere (thai) 
4 hakkede løg (ca. 300 g) 
3 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g) 
1 ½ dl paprika (ca. 65 g) 
4 spsk groft salt 
5 liter vand 
6 løg i tynde både 
7 røde peberfrugter i tern (ca. 900 g) 
300 g tørret hvid pasta, fx små suppehorn 
250 g chorizopølse i tynde skiver (krydret spansk spegepølse) 
400 g Karoline's PastaOst 
Tilbehør: 1,2 kg landbrød 
Ristning: ca. 10 min. ved 200°C
Skær kødet i mundrette tern og del det i 4 portioner. 
Lad smørret gyldne i en sauterpande. 
Brun en portion kød i ca. 3 min. og tag den op. 
Brun resten af kødet og kom alt kødet i en stor gryde (ca. 10 liter). 
Flæk chilipeberne og fjern kernerne - under rindende vand. 
Hak chilierne fint og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser. 
Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 ½ time eller til kødet er mørt. 
Kom løgbåde og peberfrugttern i suppen og kog den, stadig under låg, i yderligere ca. 25 min. 
Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under omrøring i ca. 7 min. Smag til. 
Læg imens chorizoskiverne på en plade med bagepapir. 
Læg endnu et stykke bagepapir over pølseskiverne og rist dem midt i ovnen. Lad de sprøde skiver dryppe af på fedtsugende papir og bræk dem derefter i mindre stykker. 
Ved serveringen: Hæld gullaschsuppen i varme suppeskåle. 
Server Pastaost som drys til suppen sammen med chorizopølse. 
Genvej: Suppen (uden løgbåde, peberfrugttern og pasta) kan tilberedes dagen før og stå tildækket i køleskabet. 
Gør suppen færdig som beskrevet i opskriften. 
Suppen uden løgbåde er fryseegnet. 
Tips: Gullaschsuppen kan tilberedes med 750 g stegt bacon i stedet for chorizopølse.