200 g majsgryn 
½ tsk salt 
hvid peber 
25 g smør 
timian og tomat til pynt
 
Bring 1 liter vand  i kog i en tykbundet gryde. 
Drys lidt efter lidt majsgryn i, og rør hele tiden. 
Grynene skal koges ved svageste varme i 15 minutter under omrøring, så 
polentaen ikke brænder på. 
Pas på, den bobler og sprøjter en del. 
Smør, salt og peber tilsættes hen mod slutningen af kogetiden. 
Hæld polentaen i et fingertykt lag i en smurt form, som stilles koldt. 
Kort før servering vendes polentaen ud på et bræt og skæres i snitter. 
Rist dem i lidt smør på en pande, ca. 2 minutter på hver side. 
Når snitterne er sprøde udenpå og varme indeni, lægges de på fedtsugende papir. 
Pynt med timianblade og små stykker tomatkød. (Gerne som en blomst: Et 
stykke tomat i midten, og 4-5 timianblade som kronblade). 
 
Godt som tilbehør til kraftige retter som fx. lammegryde.