Logo

Ristede polentasnitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g majsgryn
½ tsk salt
hvid peber
25 g smør
timian og tomat til pynt
 
Bring 1 liter vand  i kog i en tykbundet gryde.
Drys lidt efter lidt majsgryn i, og rør hele tiden.
Grynene skal koges ved svageste varme i 15 minutter under omrøring, så
polentaen ikke brænder på.
Pas på, den bobler og sprøjter en del.
Smør, salt og peber tilsættes hen mod slutningen af kogetiden.
Hæld polentaen i et fingertykt lag i en smurt form, som stilles koldt.
Kort før servering vendes polentaen ud på et bræt og skæres i snitter.
Rist dem i lidt smør på en pande, ca. 2 minutter på hver side.
Når snitterne er sprøde udenpå og varme indeni, lægges de på fedtsugende papir.
Pynt med timianblade og små stykker tomatkød. (Gerne som en blomst: Et
stykke tomat i midten, og 4-5 timianblade som kronblade).

 

Godt som tilbehør til kraftige retter som fx. lammegryde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.565 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her