5-6 kg  gås 
Saltblanding: 
100 g  groft salt 
Saltlage, pr. 1 liter vand: 
50 g  salt 
25 g  sukker 
 
Til kogning, pr. 1 liter vand: 
1 gulerod 
1 løg eller porre 
 hvide peberkorn 
1 laurbærblad 
persillestilke 
Gnid gåsen ind- og udvendig med groft salt. 
Lad gåsen ligge koldt ca. 1 døgn. Vend den et par gange undervejs. 
Kog saltlagen op og lad den blive kold. Kom gåsen i lagen. 
Læg en stor tallerken over og sørg for, at lagen dækker gåsen helt. 
Lad den stå koldt 1-2 døgn, (helst 2). Tag gåsen op og skyl den godt, 
Lad den dryppe af. 
Kom den i en gryde, og hæld så meget kold vand ved, at det knapt dækker. 
Bring vandet i kog.  Skum. 
Tilsæt gulerod, løg / porre og krydderier, lad den småkoge under låg til den er mør. 
Kogetid ca. 2 timer Server gåsen varm eller kold. 
Hvis den skal serveres kold, skal den køle af i suppen. 
Skær gåsen for. 
Serveringsforslag:
Varm gås, serveres med kartofler og kogte eller smørdampede grønsager, samt en sauce, fx madeira-, tomat - eller champignonsauce. 
Kold gås, serveres med kartoffelsalat eller grøn salat eller råkostsalat, cumberlandsauce eller flødepeberrod.