
1 oksebov med ben
½ spsk  olie
10 g  smør
 salt
 peber
1 spsk  estragon
1 ½ dl  hvidvin
1 ½ dl  vand
200 g  udstenede blommer
1 dl  fløde 13%
½ spsk  majsstivelse
2 spsk  ribsgele
*
Sådan laves braiseret oksebov med blommesauce
Okseboven brunes i olie og smør på begge sider i en gryde. 
Drysses med salt, peber og estragon, vin og vand hældes i. 
Kødet simrer under låg i ca. 2 timer, indtil det er mørt. 
Efter 1 time kommes de halverede udstenede blommer i saucen og koges med. 
Kødet tages op og hviler. 
Fløde og majsstivelse blandes i en skål og røres i saucen, der koger i 2-3 minutter og smages til med ribsgele, salt og peber. 
Kødet skæres i skiver.
Server gerne braiseret oksebov med sauce samt kogte kartofler eller kartoffelmos