
 
Resultatet ser professionelt ud, men det er meget enkelt og
hurtigt at lave. Fest ris.
• Fuldkornsris giver mere fiber end hvide ris • Skyl
grønsager på dåse, for at fjerne saltet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Ris timbaler
3 dl vand 
1 dl fuldkornsris 
½ tsk salt 
1 rød peberfrugt 
2 forårsløg 
1 fed hvidløg 
1 tsk olie 
1 tsk chiliflager eller pulver 
1 tsk spidskommen 
1 dåse majskorn (200 g) 
1 spsk grøn chilifrugt på glas 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Bring vand, ris og salt i kog ved god varme. 
Læg låg på og skru ned. 
Lad det simre til vandet er absorberet og risene er møre,
ca. 30 min. 
 
2 Rens peberfrugten og hak den fint. Pil og hak løg og
hvidløg. 
Opvarm olien på en pande ved jævn varme. 
Tilsæt peberfrugt og brun i 2 min. 
Tilsæt derefter løg, hvidløg, chilipulver og spidskommen. 
Steg under omrøring i ca. 30 sek. 
Tilsæt majskorn og chilifrugt og varm det hele igennem i ca.
2 min. 
Rør risene i og tag panden fra varmen. 
 
3 Pres forsigtigt den varme risblanding ned i et dl-mål. 
Vend timbalen ud på et serveringsfad og server straks. 
 
Forbered risblandingen frem til og med trin 2 op til en dag
før. 
Læg risblandingen i en plastboks og stil i køleskab. 
Varm risene sammen med ½ dl vand i en stor gryde ved jævn
varme i ca. 10 min. 
Fortsæt som opskriften foreskriver. 
 
Tips & råd
 
 
Form en timbale ved at lægge risene i et dl-mål. 
Anvend bag- siden af en ske og tryk forsigtigt risene ned i
bægeret. 
 
 
Vend hver timbale ud på et fad. 
Hvis risene er godt trykket ned i bægeret holder timbalen
sin runde form, når den er vendt ud. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 138 = kJ 579 
Kulhydrat 27 g Protein 3 g Fedt 2 g (13%) Fibre 2 g