
 
Tag tiden til at bage et focacciabrød med urter og brug det til madpakken eller spis det som tilbehør til supper og salater. Brødet her rækker til seks personer - 1 brød. 
50 g gær 
½ liter lunkent vand 
1 spsk Maldon Sea-salt 
2 spsk olivenolie 
200 g durum hvedemel 
ca. 300 g hvede hvedemel 
Pensling og drys: 
2 spsk olivenolie 
1-2 spsk Maldon Sea-salt 
friske kviste rosmarin, oregano, salvie eller timian. 
Rør gæren ud i lidt af det lune vand og tilsæt det resterende vand samt olie, salt, durum- og hvedemel. 
Slå og rør dejen glat. Den skal ikke æltes. 
Dæk skålen til med plastfilm og lad dejen hæve lunt i 1 time. 
Slå dejen let igennem, hæld den i en lille bradepande, 30x22 cm, med slip let-belægning. 
Pensl brødet med olivenolie, tryk derefter brødet jævnt med fingerspidserne, så der bliver en masse små fordybninger. 
Drys salt og urter på og sæt brødet i en kold ovn. 
Tænd ovnen på 200ºC og bag brødet gyldent og sprødt i 45-60 minutter.