
 
Ugens grønne er en
rustik, sund og velsmagende vintersuppe lavet med kartofler og grønkål. 
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: ca. 20 min. 
 
#
250 g grønkål 
1 løg 
2 spsk olie 
1 fed hvidløg 
250 g kartofler 
7 dl grønsagsbouillon
et drys paprika 
salt og friskkværnet
peber 
lidt citronskal
(øko) 
Tilbehør: evt. brød 
*
 
Skær de grove ribber
og stilke fra grønkålen, og hak den groft. 
Pil løget, og hak
det fint. 
Pil hvidløgsfeddet
og knus det. 
Skræl kartoflerne,
og skær dem i terninger. 
Steg løgene klare i
olie, tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. mere. 
Tilsæt kartofler og
bouillon, og kog suppen i 10 min. 
Kom grønkålen i
suppen, og kog i ca. 10 min., til grønsagerne er møre. 
Smag til med
paprika, salt og peber, og drys med fintstrimlet citronskal ved servering. 
Nyd suppen rygende
varm, evt. med brød.
 
TIPS: Vil du ikke
være vegetar eller have en kødløs dag - så steg lidt medisterpølse (måske
julemedister) og server til, eller skær pølsen ud i mindre stykker og tilsæt
suppen sammen med kartoflerne.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin