
 
Der er masser af
fyld og smag; denne dejlige grønsagssuppe. Nyd den som hovedret med brød til,
eller som en forret, hvor den rækker til 4 personer. Grønt og godt.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 25 min. 
 
#
1 løg 
1-2 fed hvidløg 
2 gulerødder 
2 stilke bladselleri
(eller 100 g knoldselleri) 
150 g frisk grønkål 
2 spsk olie 
1 dl grønne linser 
1 tsk stødt
spidskommen 
1 tsk karry 
1 liter grønsagsbouillon
(eller hønsebouillon eller vand) 
salt og peber 
 
Tilbehør:
2-3 spsk
cremefraiche 
30 g nødder eller
solsikkekerner 
brød 
*
 
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint. 
Rens gulerødder og
selleri, og skær dem i små stykker. 
Skyl og rib
grønkålsbladene, og snit dem groft. 
 
Sauter løg, hvidløg
og grønsager blanke i en gryde med olie. 
Vend linserne
gryden, og tilsæt krydderier og bouillon. 
Giv suppen et opkog,
skru ned, og lad den simre i 10 min. 
Vend kålen i suppen
(tag lidt fra til at blende i rå), og lad den simre, til alt er mørt ca. 10
min. 
 
Blend suppen jævn,
og blend den rå grønkål i. 
Smag til med salt og
peber. 
 
Server i skåle med
en skefuld cremefraiche, et drys ristede nødder og brød til. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin