Logo

Krydret grønkålssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydret grønkålssuppe

 

Der er masser af fyld og smag; denne dejlige grønsagssuppe. Nyd den som hovedret med brød til, eller som en forret, hvor den rækker til 4 personer. Grønt og godt.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 25 min.

 

#

1 løg

1-2 fed hvidløg

2 gulerødder

2 stilke bladselleri (eller 100 g knoldselleri)

150 g frisk grønkål

2 spsk olie

1 dl grønne linser

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk karry

1 liter grønsagsbouillon (eller hønsebouillon eller vand)

salt og peber

 

Tilbehør:

2-3 spsk cremefraiche

30 g nødder eller solsikkekerner

brød

*

 

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Rens gulerødder og selleri, og skær dem i små stykker.

Skyl og rib grønkålsbladene, og snit dem groft.

 

Sauter løg, hvidløg og grønsager blanke i en gryde med olie.

Vend linserne gryden, og tilsæt krydderier og bouillon.

Giv suppen et opkog, skru ned, og lad den simre i 10 min.

Vend kålen i suppen (tag lidt fra til at blende i rå), og lad den simre, til alt er mørt ca. 10 min.

 

Blend suppen jævn, og blend den rå grønkål i.

Smag til med salt og peber.

 

Server i skåle med en skefuld cremefraiche, et drys ristede nødder og brød til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her