Logo

Grønkålssalat med nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkålssalat med nødder

 

Denne opskrift på en frisk og grøn grønkålssalat med nødder og æbler må ikke mangle på danskernes og din julemiddag. Grønkålssalaten er oplagt at servere til den fede julemad.

Tilberedningstid: 1 dag, 6 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

 

# Ingredienser

12-14 blade grønkål

1-2 syrlige danske æbler (belle de boskoop)

2 gulerødder

2 spsk æbleeddike

3 spsk olie

50 g valnødder eller hasselnødder

 

* Tilberedning

Rib grønkålen groft fra stilkene og hak den fint.

Vask grønkålen grundigt, slyng det værste vand fra og dræn yderligere i en sigte. 

Udkern æblerne og skær i snitter eller tern og vend med lidt æbleeddike, så de holder på farven og syren.

Knus valnødderne groft, fx med bunden af en kasserolle mod skærebrættet. 

Kom alt undtagen valnødder i en foodprocessor og puls kortvarigt til alt er netop findelt.

Bland valnødderne i og smag til og justér evt med mere eddike, eller salt og peber. 

Hvis ikke du har eller vil bruge en foodprocessor, så snit alle ingredienser meget fint, bland og smag til.

 

En nem og lækker snack er de her Grønkålschips. Og ja, det lyder for godt til at være sandt, men seriøst - de smager faktisk af chips.

 

INFO: Belle de Boskoop er en æblesort, som stammer fra 1850'ernes Boskoop i Holland. Belle de Boskoop er sygdomsresistent, men er dog noget udsat for frugttræ-kræft, når den er podet på svage grundstammer. Sorten blomstrer middeltidligt eller noget senere.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her