Gør dine tunsteaks ekstra lækre med en superfrisk marinade. De bliver endnu bedre, hvis du griller dem. Til 8 pers.
2 kg frisk tun udskåret i steaks
¼ dl olivenolie
2 spsk kapers
2 bdt salvie
Skal og saft fra 1 citron
1 tsk fennikelfrø
havsalt og friskkværnet sort peber
½ dl vegetabilsk olie til dybstegning
Pluk bladene af det ene bundt salvie.
Opvarm den vegetabilske olie i en gryde, og dybsteg bladene i 10 sekunder.
Læg dem til side.
Hak hvidløget fint, og bland det med olivenolie, det andet bundt grofthakket salvie, hele kapers, citronskal og -saft samt fennikelfrø.
Hæld marinaden i to skåle.
Læg tunsteakene i marinaden i den ene skål, og sørg for, at marinaden dækker.
Lad dem trække i ca. 30 minutter.
Opvarm en stegepande, indtil den ryger.
Krydr tunsteakene med salt og peber umiddelbart før, de tages op af marinaden og lægges på panden.
Vend steakene efter 1 minut, og steg dem 1 minut på den anden side.
Tag steakene af panden og pynt med de dybstegte salvieblade.
Server sammen med den anden skål marinade.
"Undersøgelser viser, at krydderurten salvie styrker vores hukommelse. Du skal blot huske at købe den"