
 
Denne dessert er en
pæredansk klassiker: sprøde kræmmerhuse med flødeskum og sommerbær. 
4-5 personer. Arbejdstid:
ca. 1 time (10 min. med færdigkøbte kræmmerhuse) Bagetid: ca. 30 min. 
 
Kræmmerhuse ca. 20
stk.: 
½ vaniljestang 
3 æg (ca. 200 g) 
200 g sukker 
175 g hvedemel
½ dl piskefløde 
2-3 spsk olie 
 
Fyld: 
1½ dl piskefløde 
100 g hindbær 
100 g blåbær 
20 danske kirsebær 
*
 
Flæk vaniljestangen,
og skrab kornene ud. 
Pisk dem med æg og
sukker. 
Drys gradvist melet
i, og rør det klumpfrit. 
Rør derefter fløden
i. 
 
Læg bagepapir på en
bageplade, og pensl det med lidt olie. 
Bag 3 kræmmerhuse ad
gangen: 
Sæt dejen i 3 lige
store klatter, og glat dem med bagsiden af en ske til en diameter på ca. 12 cm.
Bag dem gyldne ved
200 °C i ca. 5 min. 
Form eller rul
straks til kræmmerhuse - sæt dem evt. i slanke glas, mens de køler af og
stivner.
Fortsæt med resten
af dejen. 
Pisk fløden til
skum, og fyld den i kræmmerhusene sammen med de friske bær. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin