Logo

Rødbedepesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødbedepesto

 

Opskrift på lækker og sund rødbedepesto, som kan anvendes som god proteinkilde til salater, som lækkert indhold i en frokostsandwich eller sammen med bagte rodfrugter til et let aftensmåltid.

 

#

Ingredienser:

200 g kikærter
200 g kogte rødbeder
50 g cashewnødder
50 g revet parmesan (kan udelades)
1 spsk grønsagsbouillon
4 fed hvidløg
1 frisk chili
½ citron saft af
lidt timian, frisk eller tørret
1 dl ekstra jomfruolivenolie
flagesalt og friskkværnet peber
3 spsk Tamari

1 dl valnødder

*

 

Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn

(Brug 200 g før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning).
Kog kikærterne i ca 40 minutter i nyt vand med en spsk grønsagsbouillon

(Skift vandet inden du koger dem).
Gem ca. ¼ dl af kogevandet.

 

Rengør rødbederne og skær dem i mindre stykker. (Husk plasthandsker)

Kog dem eller damp dem i 10 minutter.

 

Blend de kogte kikærter med cashewnødder, hvidløg, citron og krydderier.

Tilsæt herefter de afkølede rødbeder og blend til en ensartet masse sammen med olien og den revne parmesanost.

Smag til og juster evt. med kogevandet til du har opnået den ønskede konsistens.

 

TIPS: Anvend gerne økologiske råvarer, de smager bedre, og så undgår du unødig kemi.

Sammen med rødbedepesto kan jeg varmt anbefale enten en lækker hjemmelavet hummus eller en dejlig hjemmelavet oliventapenade.

 

¤


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her