
 
2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Trække- og hævetid: 1
døgn. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet. 
 
#
½ liter kærnemælk 
125 g hvedeklid (5 dl) 
50 g gær 
½ liter vand 
3 spsk olie
1½ spsk salt 
450 g sigtemel (7½ dl) 
ca. 600 g hvedemel (10 dl) 
*
1. Rør kærnemælk og hvedeklid sammen. 
Lad det stå tildækket 1 døgn ved køkkentemperatur. 
 
2. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand. 
Tilsæt klidblandingen, olie, salt og sigtemel. 
 
3. Kom hvedemelet i og ælt dejen blank og smidig. 
Stil den til hævning på et lunt sted i 45 min. 
 
4. Ælt dejen let sammen og tilsæt evt. lidt mere mel, hvis
det er nødvendigt. 
Form to aflange brød og lad dem efterhæve på bageplade
beklædt med bagepapir i 15-20 min. 
 
5. Snit brødene med en skarp kniv, drys med mel og bag dem
ved 200 °C i 35-40 min.