
 
Mørt kyllingebryst med aromatisk mynte og en mild og fin
sauce. En let lavet ret som passer fint til en sommermiddag. 
• Kyllingebryst indeholder fa kalorier og meget lidt fedt •
Mynte er rigt på æteriske olier og hjælper til at spare på saltet. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kyllingefilet med mynte: 
4 kyllingebryster a ca. 125 g 
½ spsk hvedemel 
1 appelsin 
½ bundt frisk mynte 
2 spsk olie 
salt og hvid peber 
2 spsk halvtør sherry 
2 dl hønsebouillon 
1 spsk friskpresset citronsaft 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Dup kyllingefileterne tørre. Drys melet over. 
 
2 Halver og pres appelsinen. 
Skyl mynten, nip bladene af og hak dem fint. 
Sæt ovnen på 50 °C.
 
3 Opvarm olien på en pande og steg kyllingebrysterne ved
jævn varme, ca. 4 min. på hver side. 
Læg kyllingen i et ovnfast fad. 
Drys med salt og peber og dæk med folie. 
Sæt dem i ovnen, så de holder sig varme. 
 
4 Hæld sherry, hønsebouillon, appelsin- og citronsaft på
panden. 
Bring saucen i kog. Rør godt rundt, så du får smagen fra kyllingen
med. 
 
5 Rør mynten i saucen og smag til med salt og peber. 
Tag kyllingebrysterne ud af ovnen og læg dem i saucen. 
Dæk med låg og lad det simre ca. 10 min. 
Server med en bladsalat, groft hvidt brød og skivet grøn
eller gul squash stegt i olie. 
 
Tips & råd
 

Ryst stegepanden med den kogende sauce kraftigt eller rør
rundt, så stegeresterne fra kyllingen løsner sig og giver smag til saucen. 
 

Opvarm tallerkenerne ved 50 °C i ovnen. 
Hvis du bruger varme tallerkener, bliver kylling og sauce
ikke koldt inden serveringen. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 196 = kJ 823 
Kulhydrat 2 g Protein 29 g Fedt 8 g (37%) Fibre 0 g