Logo

Havrebrød med klid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havre er en meget populær kornsort og bruges blandt andet til havregrød. Her bruges også hvedeklid, som giver et øget indhold af kostfibre. Prøv brødet til sandwich med pålæg eller til eftermiddagsteen

 

50 g gær
1 dl vand lunkent
½ tsk sukker
2 dl vand lunkent
2 dl mælk
1 æg  3 dl havregryn
1 spsk salt
ca. 750 g hvedemel 
1 dl hvedeklid
 
Rør gæren ud med lunkent vand og sukker i dejfadet.
Lad den stå 8-10 min.
Tilsæt derefter vand, mælk (begge dele lunet), sammenpisket æg, havregryn, salt og det meste af melet.
Rør dejen godt igennem, kom evt hvedemel eller vand i, så dejen bliver fast og blank og kan slippe skålen.
Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem, form den og læg den i 1 smurt brødform (2 liter).
Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Brødet pensles med mælk og drysses med havregryn.
Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 225°C i 30 min.
Derefter dæmpes varmen til 200°C, og bagningen fortsættes ca. 15 min.
Afkøles på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her