400 g laksefilet eller havørred 
200 g røget laks uden ben 
2 skalotteløg 
50 g rogn fra laks eller havørred 
1 limefrugt 
1 bundt purløg 
1 pasteuriseret æggeblomme 
1 tsk Dijon sennep 
½ dl olivenolie 
75 g smør 
salt og peber 
 
Læg fileterne i en gryde med koldt vand og salt. 
Varm den op til det koger og tag den straks af varmen. 
Lad fisken køle af i vandet. 
Skær den røgede fisk i små stykker og kom den i en skål sammen med klippet purløg. Den kogte fisk plukkes i stykker og kommes ved. 
Riv det grønne af skallen på limefrugten. 
Saften presses og skallen blancheres heri i ca. ½ minut. 
Hak skalotteløgene fint. 
Æggeblommen kommes i skålen med laks og røres sammen med sennep, salt, purløg, skal og saft fra limefrugten, løgene, rognen og det bløde smør. 
Smages til med salt og peber. 
Stilles i køleskabet i en time. 
Skal smøres på ristet brød ved serveringen.