Det er ikke altid maden, men måden den serveres på...
Sund mad til dit barn handler om meget mere end selve maden.
Det drejer sig også om, hvordan maden serveres, hvordan og i hvilken udstrækning dit barn indrages i madlavningen og om måltiderne foregår i hyggelige og rolige omgivelser.
Kræsenhed er en god ting - for langt hen ad vejen er det et udtryk for, at børnene har en holdning til mad - og den vil vi jo gerne bevare og udvikle.
7 gode råd:
- Sæt frugt eller grønt på små træspid.
- Lav mundrette stykker, der anrettes festligt.
- Anret gulerødder og rød/grøn peber i stave i en lille skål med isvand
og stil den på bordet som snacks.
- Gå langsomt frem. Når de søde grøntsager er accepterede, kan
snacksene udvides gradvist med blomkålsbuketter og blegselleri og
så videre.
- Accepter, at ikke alle grøntsager bliver favoritterne.
Måske er der også noget, du ikke selv er vild med?
- Udbyg seancen. Lav lækkert dip af magre mælkeprodukter med
krydderurter og krydderier, som det grønne skal dyppes i.
- Server altid en eller anden form for grønt til aftensmaden.
Gerne for sig selv og væn hermed barnet til, at der altid skal grønt
med på tallerkenen