Logo

Lammesteg med grønt og nye kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammesteg med grønt og nye kartofler

Omkring årets længste dage, skal maden være let, og arbejdstiden i køkkenet skæres ned til et minimum – uden at det går ud over smagen. Lammeculottens størrelse gør den perfekt til de dage, hvor man ikke er så mange om bordet.

 

1 stk lammeculotte
salt
2 tsk rosépeber
500 g kartofler
1 dl cremefraiche 38 %
2 dl vand
1 tsk grønsagsfond, koncentreret
1 fed hvidløg
1 stk spidskål
2 spsk kapers, udblødte

1 spsk merian, friskhakket

 

Sæt ovnen på 225°C. Rids fedtlaget på kødet.

Gnid kødet med salt og peber, og læg det i en lille bradepande med bagepapir.

Brun stegen i 15 minutter.

Skru ned til 160°C, og steg videre i ca. 15 minutter.

Bruger du et stegetermometer, skal det vise 65°C, når du tager kødet ud.

 

Kog kartoflerne, til de er møre.

Pisk cremefraiche, vand og fond sammen i en lille gryde.

Lad det simre i 5 minutter. Smag til med revet hvidløg, salt og peber.

Sæt en gryde vand over.

Skær spidskålen i tykke skiver, og damp dem i 2 minutter. Tag dem op.

Servér kødet skåret i mindre stykker med spidskål drysset med kapers, sauce og kartofler med et drys merian.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her