
 
Basilikumkrans smager godt til suppe samt til gryderetter,
hvor der indgår tomater og løg. 
1 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 50 min.
Bagetid: 20-25 min. Fryseegnet. 
 
#
50 g smør eller margarine 
3 dl mælk 
25 g gær 
2 tsk salt 
1 tsk basilikum 
175 g sigtemel (knap 3 dl) 
ca. 175 g hvedemel (knap 3 dl) 
1 bdt persille 
*
1. Smelt fedtstoffet og bland det med mælken. 
Lad det blive fingervarmt. Udrør gæren heri. 
 
2. Tilsæt salt, basilikum og sigtemel. 
Kom hvedemel i og ælt dejen blank og smidig. 
Stil dejen til hævning på et lunt sted i ½ time. 
 
3. Ælt dejen sammen igen og ælt finthakket persille i. 
Rul dejen til en lang pølse som formes til en krans. 
Læg den på bagepladen beklædt med bagepapir. 
Lad brødet efter- hæve i 20 min. 
 
4. Pensl brødet med vand og snit det med en skarp kniv. 
Bag det midt i ovnen ved 225 °C i 20-25 min. 
 
