
200 g  broccoli
500 g  kartofler i skiver a 1 cm.
½ l. vand
 salt
3 fed hvidløg i skiver
 
Sauce: 
75 g  margarine (mælke- og soyafri)
4 spsk  hvedemel
5 dl  kogevand
5 æg
 salt
 peber
*
Kog kartofler og hvidløg i 10 min. Kog dernæst broccolien i 3 min. Gem vandet. 
Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad og broccolierne som pynt øverst. 
Broccolierne kan evt. først lægges på, når gratinen er bagt. 
Smelt margarine i en gryde og rør melet i. 
Tilsæt vandet lidt efter lidt og lad saucen køle lidt af. 
Pisk derefter æggene i ét ad gangen og smag til med lidt salt og peber. 
Fordel saucen over kartofler og broccoli og bag gratinen ved 175ºC i ca. 30 min eller til den er gylden. 
Sørg for at broccolierne er helt dækket af saucen, da de ellers let bliver sorte.