Logo

Kammuslinger med endiviesalat og limesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Coquilles St. Jacques au beurre de citron vert - 4 personer

12 flotte kammuslinger
100 gr pastamel
1 tsk timian
40 gr smør
Salt og peber

Garniture:
2 endivie salat
1 dl hvidvin
½ citron
1 spsk honning
1 hoved broccoli
Smør

Sauce:
½ dl hvidvin
1 dl Noilly Prat
2 skalotteløg (i ringe)
200 gr smør
1 lille bundt purløg
1 lime

Kammuslingerne deles i 2 og drysses med timian, salt og peber og vendes i pastamel.
Steges på panden i smør.
Endivie salaten deles, hvorefter den sauteres i lidt smør i en kasserolle. Herefter tilsættes hvidvin, citronsaft og honning og salaten koges mør under låg. Broccolien skæres ud i småbuketter og blancheres i let saltet vand.

Saucen:
Hvidvin, Noilly Prat og skalotteløg koges ned til Ih, hvorefter det monteres med smør, smages til med salt, peber og limesaft. Saucen passeres og tilsættes fint skåret purløg.

Anretning:
Endivie salaten anrette s på tallerkenen som en stjerne, herpå læges kammuslingerne og saucen hældes over. Broccoli buketterne lægges rundt om, og skallen af en limefrugt rives fint henover med et muskatrivejern - husk kun det grønne.

Tips: Frølår kan også bruges. Paneres på samme måde og sauteres i smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.839 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her