
 
En frokostsalat, som er let at lave, og som både ser ud og
smager, som var den hentet fra den bedste mexicanske restaurant. Frokosttips •
Flanksteak indeholder kun lidt fedt. • De fleste typer salsa er fedtfrie. 
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4
portioner
 
# Råvarer til Tortillaskal med bøfsalat:
450 g flanksteak, afpudset og i tynde skiver 
4 tortillas, 22 cm i diameter 
1 spsk olie 
1 tsk chilipeber 
1 iceberg salathoved, strimlet 
1 tomat, udkernet og hakket 
1 dl reven ost, 30+ 
MARINADE: 
1 lille løg 
1 dl salsa 
1 dl friskpresset limesaft 
1 tsk stærk mexicansk chilisauce 
 
* Fremgangsmåde:
1 Begynd med at forberede marinaden. 
Pil og hak løget fint. 
Bland løg, salsa, friskpresset lime og chilisauce godt. 
Stil ½ dl af marinaden til side. 
Læg kødskiverne i marinaden. 
Dæk med plastfolie og lad det trække i køleskabet, 30 min. 
 
2 Sæt ovnen på 200 °C. 
Smør fire portionsforme, som rummer 2,5 dl hver, med olie. 
Smør den ene side af tortillaen med olie. 
Drys chilipeber over tortillaen på den olierede side. 
Placer tortillaerne i portionsformene og bag i ovnen, ca. 10
min. 
Lad dem blive helt kolde. 
 
3 Opvarm 1 tsk olie ved jævn varme på en teflonpande. 
Brun det marinerede kød sammen med den halve dl marinade,
som er gemt. 
Brun kødet, til det er gennemstegt, ca. 5 min. 
 
4 Læg salat i tortillakurvene. 
Læg det brunede kød på og drys med hakket tomat og reven
ost. 
 
Tips & råd 
 
 
Tryk forsigtigt tortillaen ned i portionsformen, så den får
en kurvelignende form, som holder under bagetiden. 
 
 
Fold kanterne op på tortillaen. Når tortillaen er bagt i
ovnen, vil den stivne og blive sprød, efterhånden som den køler af. 
INFO: Tortilla er et fladbrød, som typisk laves af majsmel
eller hvedemel. På spansk betyder "tortilla" en "lille
kage". De blev oprindeligt lavet af de indfødte folk i Mesoamerica.
Tortillas lavet med majsmel er den oprindelige type af tortilla, som stadig er
meget populær i Mexico og Mellemamerika.
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 334 = kJ 1403 
Kulhydrat 21 g Protein 31 g Fedt 14 g (38%) Fibre 5 g