Logo

Prinsessens æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der findes mange æblekager i verden, men denne her må være den bedste, Håber I vil nyde den lige så meget, som vi gør.

Der findes mange æblekager i verden, men denne her må være den bedste, Håber I vil nyde den lige så meget, som vi gør,

6-8 pers.

 

175 g smør

250 g hvedemel

½ tsk salt

100 g sukker

1 æg

2 spsk piskefløde

Fyld:

1 kg æbler, fx cox orange

1 tsk kanel

¼ dl sukker

1 dl rosiner

½ dl hakkede mandler

Remonce:

60 g smør

60 g sukker

50 g hakkede mandler

Tilbehør: vaniljeis, iskold flødeskum eller cremefraiche

 

Smuldr smørret i hvedemelet og tilsæt salt, sukker, æg og fløde.

Ælt blandingen sammen.

Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time.

Rul den ud i en tykkelse på ca. 3 mm, og skær den ud i to runde bunde på størrelse med en springform.

Anbring den ene bund i bunden af springformen og gem den anden til låg.

Beklæd springformens sider med resten af dejen.

 

Fyld: Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver.

Læg dem i springformen og drys dem med sukker, rosiner og hakkede mandler.

Læg dej låget hen over æblerne og pres kanten godt ned.

 

Remonce: Rør smør og sukker hvidt og tilsæt hakkede mandler.

Fordel remoncen oven på låget, og prik let med en gaffel.

Bag kagen midt i ovnen i 50 minutter ved 200°C og server den lun med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche til.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.123 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her