
 
Lækker ret med kalkun der serveres sammen med blandt andet sølvbede. Sølvbede kendes også under navnene bladbede og mangold. Server med pasta eller kartofler
Til 4 personer. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet 
 
# Ingredienser
500 g reelt kalkunkød 
1 mellemstort hakket løg 
1-2 kviste rosmarin 
1-2 fed hvidløg 
½ dl olie fx vindruekerneolie 
500 g sølvbede, kinakål eller spinat 
4-5 godt modne tomater 
1½ dl bouillon (terning) 
1 dl rødvin 
½ dl hakket persille og purløg 
salt og peber 
Tilbehør: 
kartofler eller pasta 
* Tilberedning
Skær kalkunkødet i lillefingertykke strimler. 
Svits det sammen med løg, rosmarinkviste og pillede, delte hvidløgsfed i olien i en dyb pande. 
Tag panden fra varmen. 
Skær sølvbede, befriet for strenge, kinakål eller spinat i smalle strimler. 
Kom det i panden sammen med tomater og svits kort, inden bouillon og vin kommes i. 
Giv det et kort opkog og tilsæt krydderurter. 
Smag til med salt og peber.