
 
Server gratinen til
et par gode kalvekarbonader, frikadeller eller en wienerschnitzel. Eller som en
grøn ret. 
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
15 g smør 
1 spsk hvedemel 
¼ liter mælk 
300 g kartofler 
300 g hel spinat
(evt. frossen) 
1 fed hvidløg 
50 g revet ost 
salt og peber 
*
 
Tænd ovnen på 200 °C.
Smelt smør i en
gryde og rør melet i. 
Tilsæt mælk under omrøring og kog saucen igennem. 
Skræl kartoflerne og
skær dem i små terninger. 
Kog dem i saucen et par min. 
Tilsæt spinat og kog
igennem under omrøring. 
Krydr med salt og peber og evt. knust hvidløg og fordel
det i et smurt ovnfast fad. 
Drys evt. med revet ost og sæt fadet midt i ovnen
ca. 20 min. til kartoflerne er møre og retten er gennemvarm. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin