Logo

Kyllingesalat med citrongræs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingesalat med citrongræs

Det krydrede kød i denne salat smager godt sammen med de blancherede grønsager. Du kan evt. bruge andre grønsager end dem, der er foreslået i opskriften.

 

2 spsk olie til stegning
2 tsk finthakket hvidløg
2 stilke finthakket citrongræs
1 spsk middelstærk sort chilipasta
400 g kyllingefilet, hakket med en kniv
1 tsk Sambal Oelek
2 spsk lime- eller citronsaft
2-3 spsk fiskesovs
2 tsk sukker
250 g grønne asparges i skrå stykker på 4-5 cm
2-3 gulerødder i tynde stave
4-5 forårsløg i skrå skiver på 3-4 cm (med noget af det grønne)
200 g sukkerærter
Klippet purløg


Opvarm olie i en wok og steg hvidløg, citrongræs og chilipasta et øjeblik heri.

Tilsæt kyllingekødet og lad det stege ca. 5 min.

Kom Sambal Oelek og lime- eller citronsaft i og lad kødet stege yderligere 2 min.

Steg evt. krydderier og kød ad to omgange, hvis wokken ikke er så stor.

Hvis du hælder det hele i wokken på en gang, vil retten blive kogt og ikke stegt.

Smag til med fiskesovs og sukker og stil kødet til side.

Kom aspargesstykker og gulerodsstave i en gryde med kogende, letsaltet vand og lad dem koge ca. 2 min.

Tag derefter aspargesstykker og gulerodsstave op med en hulske og læg dem straks i iskoldt vand.

Kom dernæst forårsløg og sukkerærter i det kogende vand, lad dem koge ca. 1 min. og afkøl også dem i det iskolde vand.

Anret de blancherede grønsager i en skål. Hæld kyllingekødet over og pynt med purløg.

Retten serveres kold, gerne sammen med lidt groft brød.

Grønsager pr. person: ca. 225 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.032 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her