Logo

Storkål fra Læsø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stort hvidkålshoved
1 kg røget flæsk
1 kg fersk flæsk
Kanel
Sukker
Julestege
 
Hvidkålshovedet skæres i kvarter og lægges i en stor gryde dækket helt af vand. Ovenpå lægges kødet, kål og flæsk.
Det hele koger et par timer indtil flæsket er kogt.
Den kogte kål dryppes af og skæres derefter i terninger, som lægges lagvis i et ildfast fad med kanel og sukker imellem.
Start med kål, så et lag kanel og sukker, igen et lag kål og slut af med kanel og sukker. Dæk fadet til og lad det trække natten over.
Julestegene skæres i terninger og lægges på kålen og fadet sættes i ovnen ved 180°C i ca. 55 min.
 
Der skal ikke herske tvivl om, at det især er ved juletid de gamle traditionsrige op­skrifter bliver hevet frem af gemmerne. Således i resten af Danmark, således også på Læsø.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her