500 g  røde kartofler skåret i 2 cm. bidder 
500 kg  blå kartofler skrællede og skåret i 2 cm bidder 
½ dl  hakket purløg 
2 spsk  mayonnaise 
1 ½ tsk  salt 
500 g  kartofler skrællede og skåret i 2 cm. bidder 
¾ dl  cremefraiche 
1 lille hakket rødløg 
2 spsk  reven peberrod 
1 spsk  hvidvinseddike 
¼ tsk  friskkværnet sort peber 
rødkålsblade 
 
Bring kartoflerne i kog med så meget vand, at de er dækket, i en 4 l. gryde over kraftig varme.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i ca. 10 minutter, eller til de er møre.
Hæld vandet fra. 
Bland imens løg, cremefraiche, purløg, peberrod, mayonnaise, eddike, salt og peber i en stor skål.
Tilsæt kartoflerne, og bland det hele godt sammen.
Stil salaten i køleskabet indtil serveringen. 
Dæk et stort fad med rødkålsblade, og læg kartoffelsalaten ovenpå.