
 
Disse lækre sild er en dejlig frokostret. Nyder du stegte
sild til aftensmad, er det enkelt at lave en lage og marinere en eventuel rest
til næste dags frokost. 
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid. ca. 10 min.
Marineringstid: 2-24 timer. 4 personer 
 
#
4 sildefileter 
50 g fuldkornshvedemel 
salt og peber 
25-50 g smør 
 
Sildelage: 
1½ dl æbleeddike 
1 dl æblemost 
50 g sukker 
1½ tsk salt og friskkværnet peber 
4 skiver groft rugbrød 
4 salatblade 
2 æbler 
1 lille håndfuld friske salvieblade 
*
 
RENS sildefileterne, klip rygfinnerne af, og vend dem i mel
krydret med salt og peber. 
Steg dem gyldne i smør ved middelvarme, og læg dem i et
halvdybt fad. 
 
KOG en lage af eddike, æblemost, sukker, salt og peber. 
Hæld den varme lage over sildene, og lad sildene trække j
lagen mindst et par timer og gerne til næste dag i køleskabet. 
 
ANRET sildene på rugbrød med salatblade, og drys med små
stykker æble og friske salvieblade. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin