Logo

Gulerod og rød pebersuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 store gulerødder
4 røde peberfrugter
2 store løg
1 liter grønsagsbouillon
st. kanel
1 limefrugt
 
Gulerødderne skrælles og skæres i  store, grove stykker (4-5 cm).
Peberfrugterne skæres hver i fire stykker.
Det hele bredes ud på bradepanden, belagt med bagepapir, og sættes i ovnen ved 250°C.
Tages ud, når grønsagerne er blevet sorte i kanterne.
Løgene skæres i ¼ og steges i en gryde til de er blanke og bløde.
De bagte grønsager og løgene kommes i gryden sammen med grønsagsbouillon'en og koges til gulerødderne er møre.
Det hele stavblendes til en tyk puré eller blendes i flere mindre portioner i den alm. blender, hvis en stavblender ikke haves.
Smag til med ¼-½ tsk st. kanel og saften af en lime.
Spæd evt. til med mere bouillon og smag til igen, hvis suppen ønskes tyndere.
Serveres varm.
Supplér lige før servering evt. med blancherede grønsager efter eget valg (broccoli, selleri el. a.) skåret i mundrette stykker.

 
Tips: Antal personer og tilsætning af grønt kan man vurdere alt efter om suppen skal bruges til forret eller hovedret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.433 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her