Logo

Fynsk brunsviger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er ikke lige en opskrift man kan finde i slankebøgerne, men den smager altså bare...

Ca. 600 g hvedemel
50 g smør eller margarine
50 g gær
4 dl mælk
50 g sukker
1 tsk salt

Remonce:
200 g margarine
300 g brun farin
3 spk sirup

Pynt: 200 g brun farin og 50 g rosiner

Mælken lunes, og gæren røres i.

De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet. Hæver tildækket på et lunt sted ca. 30 min.
Fedtstoffet blødgøres i en kasserolle, farin og sirup tilsættes og røres sammen.
Dejen slås sammen og hviler ca 2-3 min.

Rulles ud til et firkantet stykke så den passer i ovnens bradepande. Træk dejen lidt op ad siderne på bradepanden hele vejen rundt, og prik med fingerspidserne over hele dejfladen.

Remoncen stryges jævnt ud over fladen, og ovenpå drysses brun farin og rosiner

. Hæver tildækket til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Bages på midterste rille ved 225ºC i ca. 15 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.452 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her