Logo

Konfirmationmenu Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Konfirmation er en fest for dit barn. Derfor må det ikke drukne i den højere gastronomi - lad ungerne bestemme selv, og skal de absolut have en bakke pommes frites fra deres elskede, lokale grill sammen med kalvestegen - ja, hvad så?

Det behøver ikke at være uoverkommeligt at lave maden selv. Det skal bare planlægges, så det meste er tilberedt i forvejen. De følgende opskrifter er lavet til godt og vel 12 personer. Hvis I skal være flere eller færre, må du prøve at sjusse dig frem.

 

Forret 1

Kold ørredfilet med citron og courgette

5 små ørred- eller forelfileter

2 mellemstore courgetter

1 citron

2 appelsiner

3 æg

2 spsk rasp

3 spsk reven, mild ost

salt og peber

1 icebergsalat

1 bdt nye løg

4 store tomater

1 bdt radiser

 

Læg fisken i et ildfast fad, krydr med salt og peber og dryp med citron- og appelsinsaft.

Den fintrevne courgette lægges oven på fileterne.

Æggene røres sammen med rasp.

Konsistensen skal være lidt cremet og du kan evt. tilsætte lidt fløde.

Blandingen forde­les i klatter over courgetterne.

Drys med ost og sæt fadet i ovn ved 200°C i 10 min.

Alt det her laver du dagen før og sætter det bagefter i kølskabet.

Før servering skyller og slynger du din salat og blander den med de fintsnittede løg, tomater og radiser.

Salaten anrettes på portionstallerkener, og fisken lægges ovenpå.

Til sidst dryppes saften fra fiskefadet henover.

Serveres med lune flutes.

 

Forret 2

Fiskefilet med blomkål og karry

6 store skrubbe- eller rødspættefileter

1 bdt forårsløg

1 stor blomkål

1 spsk karry

1 tsk paprika

½ l cremefraiche

1 bdt dild

¼ l tomatjuice

salt og peber

 

Krydr fiskefileterne med salt og peber og fold dem en gang på langs, før de lægges i et ildfast fad.

Hæld tomatjuicen ved og sæt fadet i en gennemvarm ovn ved 180°C i 10 min.

Lad fiskene hvile under et viskestykke, når de er taget ud af ovnen, og sæt dem på køl.

Blomkålen renses og skæres ud i små buketter.

Buketterne kommes op i en gryde sammen med karry, paprika, salt og peber og dækkes til sidst lige med vand.

Koges op ved stærk varme lige til de når kogepunktet.

Tag gryden af komfuret og lad blomkålen trække et kvarters tid i det varme vand.

Anret fisken i midten på portionstallerkener og læg blomkålsbuketter udenom.

Rør creme fraichen med dild og den tomatlfiskefond, du har i fiskefadet, og læg til sidst creme fraichen over blomkålen.

Server med lun flutes eller hjemmebagt brød.

 

Forret 3

Parmaskinke

10 skiver tørret parmaskinke

100 g mandler

6 store tomater

2 iceberg salathoveder

1 potte basilikum

1 ds flåede tomater

150 g flødeost

salt, peber og brødcroutoner

 

De flåede tomater blendes med halvdelen af basilikumbladene og alle mandlerne med skal samt flødeost.

Smages til med salt og peber.

De hele tomater skæres i skiver eller både, og salaten skylles og slynges.

Anret på tallerkener med salat nederst, derefter de rå tomater og dressing hen over. Til sidst anrettes skinken.

Skær hver skive over i to eller tre dele, rul dem sammen og læg rullerne på salatanretningen.

Drys brødcroutoner henover og pynt med de sidste basilikumblade.

 

Forret 4

Gravad filet

20 skiver gravad filet

2 iceberg salat

1 bdt persille

5 gulerødder

3 løg

1 bladselleri

200 g frosne, grønne ærter

½ stang kanel

¼ l æblejuice

¼ l vand

1 dl lagereddike

2 spsk sukker

salt og peber

 

Sukker, æblejuice, vand, kanel og eddike blandes og koges op med de snittede løg. Når det er kogt op tilsættes snittede gulerødder og bladselleri, og retten koger videre ved jævn varme i 5-10 min.

Afkøles og tilsættes de frosne ærter.

Det kan laves både 2 og 3 dage i forvejen og stilles på køl.

Salaten skylles, slynges og anrette s på tallerken.

De syltede grønsager løftes op af lagen og lægges henover salaten.

Den gravad filet lægges rundt om, drysses med friskhakket persille og serveres med flutes eller hjemmebagt brød.

 

Hovedret 1

Bovsteaks

1 bovsteak af svin pr. gæst, plus en ekstra til onkel Ole

5 løg

10 æbler

150 g tørrede abrikoser

4-5 grene timian

4 spsk honning

150 g smør

1 l grømsagsjuice

salt og peber

 

Kødet krydres med salt og peber og brunes ved stærk varme et par min. på hver side på en tør pande.

Lægges derefter i en dyb bradepande, dækkes med snittede løg, abrikoser, timian, samt klatter af honning.

Grønsagsjuicen hældes ved, og derefter vand så væ­sken lige dækker kødet.

Sættes i en gennemvarm ovn, 180°C i en god time.

Æbler­ne skrælles og skæres i både, de kommes ved det sidste kvarters tid sammen med smørklatter.

Når kødet slipper benet, er steakene færdige.

Retten kan med fordel laves dagen i forvejen og skal så bare lige varmes op, først 20 min. i en i 180°C varm ovn.

Tag derefter stegen ud, og lad den hvile under et viskestykke.

Skru op for ovnen, sæt folk til bords med forretten, og kom kartoflerne i ovnen:

 

Ovnkartofler

2 kg store kartofler

salt, peber og sukker

olie

krydderurter

 

Kartofler skures og skæres i både, ikke for tykke.

Vendes i olie, krydres med salt, peber og lidt sukker.

Lægges på en bageplade og sættes i gennemvarm ovn ved 200°C i 20 min.

 

De sidste 10 min. sættes fad med bovsteaks ind igen, under pladen med kartoflerne. Klip friske krydderurter over kartoflerne lige inden servering.

 

 

Hovedret 2

Kalvegrydesteg

3 stk kalvegrydestege a ca. 1500 g

1 knoldselleri

2 porrer

3 løg

3 fed hvidløg

salt og peber

evt. fløde smør eller olie

 

Krydr kødet med salt og peber og brun stegene ved jævn varme i en stor gryde, ca. 10 min. på hver side.

Kom løgene ved og dæk med vand.

Lad retten simre under låg (men med en lille åbning) en lille times tid.

De sidste 20 min. kommes resten af de snittede grønsager ved.

Løft kødet og grønsagerne op og kog skyen godt igennem.

Jævn den med en smørbolle eller lidt meljævning og smag evt. til med piskefløde. Anret kød og grønsager på friske spinatblade og server med sauce og kartofler.

Også denne ret kan laves dagen før.

Kog den lidt kortere tid, og varm til gengæld op ved svag varme i 20 min.

 

Dessert

Æbletærte med marcipan

2 kg syrlige æbler

¼ kg sukker

2 spsk vanilje sukker

250 g marcipan

150 g smør

 

Æblerne skrælles, renses for kernehus og skæres i grove stykker.

Sukker smeltes i en tykbundet gryde, næsten til karamel, og halvdelen af æblerne vendes op i.

2 dl vand og smør tilsættes, og det hele simrer ved jævn varme til æblerne begynder at "glide" og vandet næsten er fordampet.

De sidste æbler skæres fint ud og blandes op i mosen sammen med den revne marcipan.

Smag til med vaniljesukker.

Rør det hele godt sammen og kom det i tærteforme, halvt fulde.

Bages i ovn ved 200°C i 20-25 min.

Kan også laves dagen før og lige lunes kort i ovnen før servering.

Serveres med rørt is og jordbær­syltetøj.

  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her