Logo

Stegt fisk med krydret tomatsauce og ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt fisk med krydret tomatsauce og ærter

En let krydret fiskeret med inspiration fra middelhavskøkkenet.

 

500 g fast hvid fisk, fx sejfilet eller havtaskekæber i store tern
saft af ½ citron
3 spsk hvedemel
2 spsk olivenolie til stegning
250 g ærter
Tilbehør: Nye kartofler, løse ris eller lyst brød

 

Tomatsauce:
2 ds flåede hakkede tomater
10 tråde safran
½ bundt hakket persille
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret
1 fed hakket hvidløg
1 spsk olivenolie
20 g revet hård ost, fx emmentaler

Stænk fisketernene med citronsaft og lad dem trække 10 min.

Lav imens tomatsaucen.

Kog tomaterne med safran i et kvarters tid.

Bland persille, estragon, hvidløg og olivenolien.

Gem en skefuld af blandingen og kom resten i tomatsaucen sammen med osten.

Giv saucen et opkog og smag til med salt og peber.
Vend fiskestykkerne i hvedemel blandet med salt og peber og steg dem gyldne, ca. 3 min. på hver side afhængig af, hvilken slags fisk man bruger.

Hæld tomatsaucen og ærterne over fisken og varm retten igennem.

Stryg fiskestykkerne med det sidste af krydderurte-blandingen og server med det valgte tilbehør.

Tips: Brug friskbælgede ærter, når de er i sæson.
Du får en mere raffineret tomatsauce, hvis du dræner de flåede tomater og i stedet tilsætter lidt vin og fiskebouillon.

 

Grønsager pr. person: 250 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her