Logo

Kjærn'vælling med flæskebrø'

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kærnevælling med flæskebrød - egnsret fra Østjylland
 
Kærnemælk
Ris- eller byggryn
Sukker
Saltet flæsk
Rugbrød
 
Grynene koges i kærnemælk til en jævn vælling og smages til med sukker.
Flæsket steges.
Vællingen serveres med flæsket og rugbrød.
 
På vaskedage eller når der skulle slagtes eller syltes og konen i huset ikke havde megen tid til at lave mad, så kunne hun for nemheds skyld lave kærnemælksvæl­ling med flæsk og brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her