Logo

Gratinerede østers med champagne og spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 personer)
 
12 pæne, store østers
1 dl tør champagne
1 dl fed cremefraiche (38%)
2 æggeblommer
100 g babyspinat
Smør
Salt, peber
 
Pil spinaten, skyl den og pres vandet af.
Kom smør og lidt vand i en gryde og kog/damp spinaten heri, til den er faldet sammen og er blevet helt tør.
Fyld en skål med koldt vand og isterninger.
Åbn østerserne og opsaml østerssaften i en lille gryde.
Skrab østersen ud af den dybe skal.
Lad østerserne trække sig sammen i det kolde vand og tag dem op med en hulske.
Lad dem dryppe af på en stofserviet.
Anbring de dybe skaller i en bradepande fyldt med groft salt og tør dem i ovnen i 5 minutter.
Hæld champagne i gryden med østerssaften og lad det koge ind til det halve.
Pisk fløde og æggeblommer sammen, hæld østers-chompagnefond i blandingen og tilbage i gryden.
Krydr med salt og peber.
Varm forsigtigt op under konstant piskning.
Det må ikke koge, men skal vne.
Fordel spinaten i østersskallerne.
Anbring en østers i hver skal og dæk dem med æggecreme.
Sæt bradepanden under grillen, indtil saucen er blevet fast i overfladen og har fået brune fregner.
Hvad man drikker til?  Champagne naturligvis. Brut. 
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.262 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her