Logo

Kartoffelsalat med bønner og pesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsalat med bønner og pesto

 

En god salat er uundværligt tilbehør både til hverdag og fest. Salaten her består af kogte kartofler og grønne bønner dryppet med en hjemmelavet persillepesto. I en snæver vending kan en færdigkøbt pesto selvfølgelig bruges.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

150 g grønne bønner

300 g kogte kartofler

1 + 1 spsk æbleeddike (eller anden mild vineddike)

 

Pesto:

1 fed hvidløg

30 g valnøddekerner

1 bdt persille

3-4 spsk olie

2-3 spsk vand

salt og peber

*

 

Nip bønnerne, skær dem evt. i mindre stykker og kog dem 3-5 min. i kogende, letsaltet vand.

Læg dem straks i iskoldt vand til afkøling og lad dem dryppe godt af.

Skær kartoflerne i skiver og vend dem sammen med bønner og æbleeddike.

 

PESTO: Hak pillet hvidløg sammen med valnødder og skyllet, plukket persille i en hurtighakker eller foodprocessor.

Rør olien i og tilsæt vand til passende konsistens.

Smag til med æbleeddike, salt og peber.

Dryp persillepesto over salaten og server til et stykke stegt kød fx skinkeschnitzlerne på forrige side.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her