
 
En god salat er
uundværligt tilbehør både til hverdag og fest. Salaten her består af kogte
kartofler og grønne bønner dryppet med en hjemmelavet persillepesto. I en
snæver vending kan en færdigkøbt pesto selvfølgelig bruges. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
150 g grønne bønner 
300 g kogte
kartofler 
1 + 1 spsk
æbleeddike (eller anden mild vineddike) 
 
Pesto: 
1 fed hvidløg 
30 g valnøddekerner 
1 bdt persille 
3-4 spsk olie 
2-3 spsk vand 
salt og peber 
*
 
Nip bønnerne, skær
dem evt. i mindre stykker og kog dem 3-5 min. i kogende, letsaltet vand. 
Læg dem straks i
iskoldt vand til afkøling og lad dem dryppe godt af. 
Skær kartoflerne i
skiver og vend dem sammen med bønner og æbleeddike. 
 
PESTO: Hak pillet
hvidløg sammen med valnødder og skyllet, plukket persille i en hurtighakker
eller foodprocessor. 
Rør olien i og
tilsæt vand til passende konsistens. 
Smag til med
æbleeddike, salt og peber. 
Dryp persillepesto
over salaten og server til et stykke stegt kød fx skinkeschnitzlerne på forrige
side. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin