400 g hvide asparges 
400 g grønne asparges 
1 spsk diætmargarine 
citronsaft 
2 tomater 
2 spsk koldpresset valnøddeolie 
3 spsk frugteddike 
2 spsk blandet friskhakkede krydderurter (fx. persille kørvel og 
purløg) 
friskkværnet hvid peber 
1 friséesalat
Skyl og skræl asparges. Skær den træede rodende af. 
Tag rigeligt vand tilsat diætmargarine, havsalt og citronsaft og bring dette i kog.  
Kog aspargesene ca. 15 min. til de stadig er sprøde. 
Skyl tomaterne og fjern stilken. 
Læg tomaterne i spilkogende vand i ca. 20 sek. afhængig af deres modenhed. 
Tag dem op og læg dem i isvand. 
Fjern skind og kerner og skær frugtkødet i små tern.
Valnøddeolie, frugteddike, krydderurter og en anelse kold 
aspargesvand røres sammen. 
Smag til med salt, peber og kom tomatternene ved. 
Friséesalaten skylles grundigt og afdryppes. 
Pluk salaten i mindre stykker og anret på tallerken med asparges, tomat og krydderurtemarinade.