
 
Prøv at stuve nye
kartofler og ærter med cremefraiche og friske krydderurter. Det er perfekt
tilbehør til sommerens grillmad og også til frikadeller. 
Arbejdstid: 15 min.
Koge/stegetid: 18 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
# Ingredienser til Stuvede nye kartofler og
ærter:
500 g nye kartofler 
1-2 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
15 g smør eller 1
spsk olie 
salt og peber 
125 g friskbælgede
ærter (se tips) 
1-2 dl cremefraiche
38% 
frisk mynte, purløg
eller brøndkarse 
*
Sådan laves Stuvede
nye kartofler og ærter:
SKRUB kartoflerne
rene og skær dem i tykke skiver eller både. 
Pil skalotteløg og
evt. hvidløg og hak dem fint. 
 
Sauter
skalotteløgene bløde i smør eller olie ca. 5 min. - de skal ikke brune. 
Vend kartoflerne i
og krydr med salt, friskkværnet peber og evt. hvidløg. 
Tilsæt 2 dl vand og
giv det et opkog. 
Skru ned og lad
kartoflerne simre under låg, til de er næsten møre (10-12 min.). 
Tag låget af og
tilsæt ærter. 
Lad kartofler og
ærter simre møre ca. 2 min. 
Hæld det meste af
væsken fra og tilsæt cremefraiche. 
Kog det igennem
under omrøring og smag til med salt og peber. 
 
Vend friskhakket
mynte, fintsnittet purløg eller brøndkarse i retten og server som tilbehør til
et stykke stegt fisk, en kotelet, krebinet, bøf eller steg. 
 
Tips: Du skal
begynde med ca. 500 g friske ærter i bælg, for at få 125 g ærter ud af det. Du
kan alternativt bruge frosne ærter eller fintsnittede sukkerærter. 
 
----------- ooo OÔO ooo -----------