
 
Jordbær og rabarber
klæder hinanden vældig godt prøv denne skønne opskrift på tærte...
1 tærte til 6
personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 45 min. 
 
Fyld: 
250 g rabarber 
250 g friske jordbær
100 g sukker 
1½ spsk majsstivelse
1 tsk frisk revet
ingefær 
1 økologisk citron 
 
Dej: 
175 g hvedemel 
100 g havregryn 
100 g sukker 
1 tsk bagepulver 
1 tsk fintrevet
citronskal 
¼ tsk salt 
75 g blødt smør 
1 æg 
 
Tilbehør: 
flormelis,
piskefløde eller cremefraiche 
*
 
RENS rabarberne, og
skær dem i 3 cm lange stykker. 
Skyl jordbærrene,
nip dem og skær dem i halve eller kvarte. 
Vend frugterne
sammen med sukker, majsstivelse, ingefær og fintrevet citronskal 
(tag 1 tsk
citronskal fra til dejen). 
Lad fyldet trække i
20 min. 
 
TÆND ovnen på 180 °C.
 
RØR mel, havre,
sukker, bagepulver, citronskal og salt sammen, og rør det bløde smør i. 
Tilsæt æg, saml
dejen, og pres den ud i en tærteform (12x36 cm eller 22 cm i diameter). 
 
FORDEL fyldet på den
rå tærtebund med en hulske, og dryp lidt af saften over frugten. 
 
BAG tærten i ca. 45
min. til dejen er gennembagt og frugten har "sat" sig. 
 
LAD tærten blive lun
eller kold, og server med flormelisdrys og koldt flødeskum eller cremefraiche. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin