300 g sigtemel 
200 g hvedemel 
2.5 dl lunkent vand 
30 g gær 
1 dl ymer med stuetemperatur 
75 g blødt smør 
1 æg 
2 tsk  stødt tørret fennikel 
2 spsk  salt 
 
Gæren røres ud i det lunkne vand. 
Ymer, smør, fennikel og salt tilsættes i nævnte rækkefølge. 
Sigtemel og det meste af hvedemelet tilsættes, og dejen samles. 
Dejen æltes færdig på bordet, med så meget hvedemel den kan tage uden at blive tør. 
Dejen skal være let og smidig. 
Dejen stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time. 
Dejen slås ned, og formes til 2 runde brød, som lægges i en springform på ca. 20-25 cm. 
Stilles til efterhævning ca. 45 min. 
Brødet pensles med sammenpisket æg, og bages 40 min. ved 200ºC.