Logo

Mücver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Tyrkiske squashpandekager)

500 g squash
2 tsk salt
2 æg
5 spsk hvedemel (evt. lidt mere, hvis massen er meget blød)
2 spsk friskhakket persille
2 tsk friskhakkede mynteblade
1 spsk dild
friskkværnet peber
1 tsk rosenpaprika
rigeligt olie til stegning

Sauce:
2 dl salatyoghurt
1 fed hvidløg, presset
salt

Squashen rives fint, kommes i en skål sammen med 2 tsk salt.
Lad stå i en halv time, hæld massen i en sigte og knug saften fra med hånden.
Krydderurter hakkes fint i foodprocessor.
Squash, æg, hvedemel, peber, paprika tilsættes og blandes i foodprocessoren.
Rigeligt olie varmes på en stor stegepande.
Squashmassen sættes spiseskefuldvis i den hede olie, trykkes let flad og bages i godt 2 minutter på hver side.
(De skal være lysebrune)
De små kager lægges til afdrypning på køkkenrulle, inden de serveres på et fad.

I Tyrkiet serveres Mücver ofte med en sauce af salatyoghurt rørt med et presset hvidløgsfed og salt efter smag og stilles på bordet i en skål. Enhver hælder en lille skefuld af saucen over sin Mücver på tallerkenen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her