ca. 6 personer 
8 modne ferskener 
1 stang vanilje 
2 spsk sukker 
11/4 dl Amaretto 
Garniture 
cremefraiche 
1. Ovnen forvarmes til 190ºC. En trækulsgrill eller grilipande forvarmes. 
2. Ferskenerne halveres, og stenene tages ud - prøv at lave et så pænt snit som muligt. De halve ferskener lægges med skærefladen nedad og grilles, til de er blevet en smule brændte. 
3. Vanillestangen skæres i tynde skiver på langs og lægges i en morter med sukkeret. Sukker og vanilje stødes sammen. 
4. Læg de halve ferskener med skærefladen opad i et lavt, ovnfast fad. 
5. Fordel vaniljesukkeret over ferskenerne og hæld noget afAmaretto-likøren ved. Sæt dem i den forvarmede ovn og bag dem i 10 minutter, eller til de er møre. Hæld resten af Amarettoen over dem, og server dem varme eller kolde med cremefraiche.