4 kopper friske kumquats (ca. 500 g ) 
2 ½ dl vand 
400 g sukker plus 2 spsk  
1 tsk fennikelfrø (ristes let på en tør pande så bliver smagen mere ren) 
250 g  ricotta 
salt 
1 dl cremefraiche 18% 
1 forbagt tærtebund (mørdej, hjemmelavet eller frossen/færdig) 
 
Vask kumquats, skær dem ½ igennem på langs og fjern kerner. 
Skær dem i tynde skiver på den korte led. 
Så det bliver runde skiver. 
Imens opvames vand og sukker til en sirupsagtig konsistens. 
Lad frugtskiverne simre i ca. 5 min. hæld dem fra i en sigte og hæld 
sirup tilbage og lad den koge ind 3-5 min. 
Brug en morter til at kvase fennikelfrø (eller en kaffekværn) og bland 
dem sammen med ricotta, 2 spsk sukker og et drys salt. 
Pisk cremefraiche i og dæk bunden med cremen. 
Læg kumquatskiverne på, og dét kræver tålmodighed. 
Pensl afslutningsvis med den indkogte sirup. 
  
Tips: Du kan gøre kumquats klar dagen før, sirup'en skal så blot lige 
lunes før brug 
Cremefyldet kan ligeledes laves dagen før og opbevares i køleskabet.
Du kan "samle" kagen op til 2 timer før den serveres.