Logo

Karamelliseret kumquatstærte med ricotta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 kopper friske kumquats (ca. 500 g )
2 ½ dl vand
400 g sukker plus 2 spsk
1 tsk fennikelfrø (ristes let på en tør pande så bliver smagen mere ren)
250 g ricotta
salt
1 dl cremefraiche 18%
1 forbagt tærtebund (mørdej, hjemmelavet eller frossen/færdig)
 
Vask kumquats, skær dem ½ igennem på langs og fjern kerner.
Skær dem i tynde skiver på den korte led.
Så det bliver runde skiver.
Imens opvames vand og sukker til en sirupsagtig konsistens.
Lad frugtskiverne simre i ca. 5 min. hæld dem fra i en sigte og hæld
sirup tilbage og lad den koge ind 3-5 min.
Brug en morter til at kvase fennikelfrø (eller en kaffekværn) og bland
dem sammen med ricotta, 2 spsk sukker og et drys salt.
Pisk cremefraiche i og dæk bunden med cremen.
Læg kumquatskiverne på, og dét kræver tålmodighed.
Pensl afslutningsvis med den indkogte sirup.
 
Tips: Du kan gøre kumquats klar dagen før, sirup'en skal så blot lige
lunes før brug
Cremefyldet kan ligeledes laves dagen før og opbevares i køleskabet.
Du kan "samle" kagen op til 2 timer før den serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.346 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her