1 dl  mælk 
50 g  gær 
2 dl  vand 
1 æg 
½ dl  olie 
½ tsk  salt 
2 revede gulerødder 
½ tsk  oregano 
5-600 g  hvedemel - der kan bruges en blanding af grovmel eller hvedemel og durum. 
Gæren smuldres i dejfadet.
Lun mælken, tilsæt vand, æg og olie, dette pisk let sammen - hæld derefter i dejfadet og gæren røres glat.
Tilsæt salt, oregano og gulerødder samt det meste af melet.
Ælt dejen godt igennem og kom hvedemel i så dejen slipper skålen. 
Dejen hæves - gerne i 1-1 ½ time.
Dejen lægges på et melstrøgrt bord - æltes godt igennem.
Dejen formes til kugler eller flettes til brød - lægges på bagepapir og pensles med vand eller drysses med hvedemel - efterhæver: ca 1 time. 
Bages i ovn (varmluft) ved 180° i ca. 30-35 min.
Tips: Der kan tilsættes revet ost til dejen.