Logo

Kylling med peanutbuttersauce og mini-lagkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med peanutbuttersauce og mini-lagkager

 

Kyllingen er grydestegt med chili og ingefær, og saucen er smagt til med peanutbutter (jordnøddesmør) og citron. Vi serverer små portionslagkager til dessert - hvem siger, at man kun skal nyde lagkage til sin fødselsdag ...

 

Kylling med krydret peanutbuttersauce

Arbejdstid: 35 min. Stege/kogetid: ca. 45 min. 4 personer

#

1 stor kylling (eller hane)

2 spsk olie

1 lille rød chili

10 g frisk ingefær

3 dl vand

4 spsk peanutbutter

1 citron

salt og peber

 

Tilbehør:

4-6 dl rå ris

1 bundt forårsløg

*

 

1. Del kyllingen i 8 stykker: halve lår og halve bryststykker.

2. Rens chilien og hak den fint. Skræl ingefæren og hak den fint.

3. Brun kyllingestykkerne i en varm stegegryde med olie.

Tilsæt chili og ingefær, krydr med salt og hæld straks vand på.

Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 40 min., til kyllingen er mør.

4. Kog risene efter pakken s anvisning.

Rens forårsløgene og snit dem fint.

5. Tag kyllingestykkerne op.

Pisk den rygende varme sky sammen med peanutbutter uden at det koger.

Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Læg kyllingen tilbage i saucen, drys med forårsløg og server med ris.

 

TIPS: Du kan også tilberede retten med hele kyllingelår i stedet for en hel parteret kylling.

 

Kylling med peanutbuttersauce og mini-lagkager

 

Mini-lagkager med hindbærsyltetøj

Arbejdstid: ca. 1 time Bage/kogetid: ca. 20 min. Trækketid: evt. et par timer. ca. 8 stk.

 

#

3 lagkagebunde

100 g hindbærsyltetøj

 

Vaniljecreme:

½ stang vanilje

25 g sukker

2½ dl sødmælk

2 æggeblommer

15 g majsstivelse

½ dl piskefløde

50 g mørk chokolade

 

Kakaoglasur:

125 g flormelis

1½ spsk kakao

ca. 2 spsk kogende vand

 

Pynt:

evt. flødeskum

*

 

1. Udstik lagkagebundene i cirkler med en diameter på ca. 8 cm.

 

2. Creme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret.

Læg den tomme vaniljestang i en gryde med vanilje/sukker, mælk, æggeblommer og majsstivelse.

Pisk det sammen og kog cremen under omrøring i ca. 4 min.

Tilsæt evt. hakket chokolade og lad det smelte, så det bliver en chokoladecreme.

Si cremen over i en skål og lad den køle af.

 

3. Rør den kolde creme sammen med fløde og saml kagerne:

Smør en bund med hindbærsyltetøj, læg en bund på og så et lag creme og en bund øverst.

 

4. Glasur: Sigt flormelis og kakao sammen og rør det til glasur med kogende vand.

Pynt de øverste bunde med glasur og evt. flødeskum.

 

TIPS: Du kan selvfølgelig også lægge lagkagen sammen med fyldet som en stor kage.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her