
 
Det indiske krydderi er perfekt til tandoori-kylling. Her
får du opskriften på tandoori-kylling med ris, rød peber, haricots verts og krydret
yoghurt
 
# Ingredienser:
1 kylling på ca. 1 kg 
1 ½ tsk. salt 
½ citron 
2 tsk. tandoori masala (rødt krydderi) 
2 dl yoghurt 
*
 
Gør kyllingen i stand og del den i 4 stykker. 
Gnid kyllingestykkerne med salt og citron.
Bland yoghurt og tandoori krydderi. 
Mariner kyllingestykkerne i denne blanding i ca. 2 timer, fx
i en plastpose. 
 
Læg stykkerne i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 250 °
i ca. 30 minutter. 
Prik hul i kyllingen med en gaffel, når kødsaften er hvid er
kyllingen færdig.
 
Server med kogte ris drysset med finthakket rød peber,
haricots verts vendt i smør og citronbåde. 
 
Tips: Tandoori masala er en krydderiblanding man selv kan
lave. 
Det består af 2-3 fed hvidløg, 1 tsk reven ingefær, 1 tsk
paprika, 1 tsk koriander, 2 tsk gurkemeje, 1 tsk stødt kommen, 2 tsk. salt. 
Bland krydderierne med yoghurt og citron. 
 

Tandoori er navnet på både en speciel kubeformet ovn og det
krydderi, der ofte bruges til kylling i Pakistan. Retten er traditionelt rød,
fordi krydderiblandingen tilsættes rødt farvestof.