4 personer. Kogetid i trykkoger: 10 min. 
# Ingredienser
1 ung hane eller høne eller 1 poulard 
100 g fersk spæk i terninger 
3 spsk smør 
2 spsk olie 
¼ kg skalotte- eller miniløg 
½ dl cognac 
salt, peber 
1 laurbærblad 
2 knuste hvidløgsfed 
½ tsk timian 
½ tsk rosmarin 
3 dl rødvin 
250 g champignon 
Smørbolle af: 3 spsk smør og 3 spsk hvedemel 
* Tilberedning
Del fjerkræet i portionsstykker. 
Lad smør og olie blive varmt i trykgryden. 
Rist spækterninger og løg heri. 
Tag det op og brun derefter kødstykkerne. 
Kom løg og spæk tilbage i gryden, hæld cognac'en over og flamber. 
Tilsæt salt, peber, knust hvidløg og krydderier. 
Hæld rødvinen ved og læg låg på gryden. 
Bring den på tryk. 
Lad retten koge i 10 min. 
Rist imens champignon i lidt smør. 
Kom dem i retten efter trykket er taget af gryden. 
Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle. 
Jævn retten hermed. 
Løse ris og/eller flûtes kan serveres til.