Logo

Rugbrødstærte - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En herlig opskrift fra bedstemors kogebog. Til rugbrødstærten kan man faktisk bruge sit yndlingsbrød, dvs. alle slags fuldkornsbrød, pumpernickel, surdejsbrød og blandingsbrød.

En herlig opskrift fra bedstemors kogebog. Til rugbrødstærten kan man faktisk bruge sit yndlingsbrød, dvs. alle slags fuldkornsbrød, pumpernickel, surdejsbrød og blandingsbrød. I nødstilfælde kan man bruge franskbrød, men maksimalt halvdelen.

 

250 g mandler

150 g fintrevet rugbrød

3 spsk rom

8 æg

sødemiddel svarende til 50 g sukker

1 tsk kanel

1 tsk revet citronskal

1 tsk revet appelsinskal

100 g sukkerfri marmelade, hyld eller kirsebær

100 g sukkerfri abrikosmarmelade, abrikos

11 marcipankugler

*

A. Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem stå i 10 min.

Smut mandlerne, mal 200 g fint og skær resten i flager.

 

B. Stænk rom på rugbrødet. Del æggene.

Pisk æggeblommer, sødemiddel, kanel og citron- og appelsinskal skummende.

Vend de malede mandler og rugbrødet i.

 

C. Pisk æggehviderne meget stive og vend dem i dejen.

Kom dejen i en springform (26 cm) beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn ved 150°C (varmluft 130°C) i ca. 1½ time.

 

D. Vend tærten ud på bageristen og lad den køle af.

Rist mandelflagerne på en tør pande.

Varm marmeladerne op hver for sig og pres dem gennem en si.

 

E. Skær tærten tværs igennem og fyld hyben- eller kirsebærmarmelade i.

Smør abrikosmarmeladen på udvendig.

 

F. Kom mandelflagerne på kanten af tærten og pynt den med halverede marcipankugler.

 

Per Portion 1078/257 kJ/kcal. 7 g protein. 13 g fedt. 23 g kulhydrat. 3 g fibre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.988 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her