
 
Til en god middag hører sig også en lækker italiensk
dessert. Italienerne kan andet og mere end at lave pasta, pizza og kaffe, de er
nemlig mestre i at lave kager...
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: et par timer Ikke fryseegnet. (12-14 stykker) 
 
#
100 g tvebakker 
100 g amaretti
(italienske makroner) 
100 g smør (smeltet)
5 blade husblas 
1 usprøjtet citron
(saft) 
3 pasteuriserede
æggeblommer 
125 g brun farin 
300 g mascarpone
(italiensk flødeost) 
300 g kvark eller
fromage frais 
½ stang vanilje 
3 pasteuriserede
æggehvider (stiftpiskede) 
Pynt: ca. 75 g
mandelflager 
*
 
Knus tvebakker og
amaretti. 
Bland dem med
smeltet smør. 
Læg dem i bunden af
en springform eller en lagkagering (ca. 25 cm i diameter). 
Læg husblassen i
koldt vand i 2-3 min. 
Knug vandet ud og
smelt husblassen sammen med citronsaft i en skål over vandbad. 
Pisk æggeblommer
skummende med brun farin. 
Rør mascarpone
sammen med kvark. 
Flæk vanilje-stangen
og kom kornene i osteblandingen. 
Rør den smeltede
husblas i blandingen i en tynd stråle. 
Vend æggeskummet og
derefter de piskede æggehvider i. 
Hæld cremen i
springformen og lad kagen stivne et par timer i køleskab. 
Pynt med
mandelflager. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin