Logo

Sprængt lammekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lammekølle(helst uden skank) eller 1 udbenet lammekølle ca. 1 ½ kg

Saltlage:
3 l vand
800 g salt
100 g sukker

Kogelage:
vand
1 løg
1 gulerod
2 laurbærblade
2 kvistetimian
10 peberkorn

Saltlage:
Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles.

Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange hvis saltlagen ikke dækker helt.

Køllen tages op af saltlagen og koges i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn. Koges ca. 1 ½ time, under låg ved svag varme.

Køllen kan serveres varm eller kold i tynde skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her